RAMBO TUŽAN PRED MEČ DECENIJE U MOSKVI: Ja gubim svakako!
dejan rambo petkovic, Foto: Dado Đilas

Dejan Petković iskreno za brazilske medije

RAMBO TUŽAN PRED MEČ DECENIJE U MOSKVI: Ja gubim svakako!

Mundijal 2018 -

Umesto fraze "ja sutra ne mogu izgubiti" Dejan Rambo Petković pred brazilskim novinarima iskreno priznaje: "Ovo je meč u kojem samo gubim. Ne mogu pobediti!".

Čovek sa dve domovine i dve reprezentacije, Srbijom i Brazilom, od srede uveče biće u prilici da navija samo za jednu!

- Jedino što mogu reći je da ću iz ove utakmice u Moskvi izaći jedino kao gubitnik, nikako ne mogu biti pobednik - rekao je Petković.

foto: Dado Đilas

Na pitanje da li je tim Mladena Krstajića najbolji od svih koji su se na poslednjim mundijalima pojavljivali kao predstavnici Srbije, Petković bez uvijanja kaže:

- Ne znam baš da li je sada bolje od 2010. godine. Ovde ima talentovanih igrača, ali 2010. godine bili su čvršći igrači, sa boljim selektorom, boljom taktikom. Onaj 2006. je bio veoma slab, poslednjeplasirani tim na SP ili jedno mesto bolje od toga, možda je bolje da nisu ni išli na takmičenje.

dejan rambo petković
dejan rambo petkovićfoto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Najjača strana našeg tima je dobar balans između talenta i iskustva, dok je najslabija tačka promenjeni sistem igre i nedostatak poverenja u ono što radiš.

- Ovaj Mundijal je tranzicioni, jer iz odbrane će samo Milenković igrati na sledećem Mundijalu, dok u sredini igraju oni koji će biti lideri na sledećem velikom takmičenju. Budućnost Srbije može biti bolja nego sadašnjost.

"Orlovi" su sposobni da pobede, ali to neće biti lako.

- Dok ste živi niste mrtvi. Dišete. Srbija će igrati u tom stilu, ali svi znamo da su šanse veoma male. Mitrović je naš vodeći strelac. Ima visinu, ima potencijal, dobra rešenja i već igra u engleskom fudbalu.

Da se ponovi Novi Zeland 2015

Slična razlika u kvalitetu se spominjala uoči finala 2015. godine na SP za U20 na Novom Zelandu Srbija - Brazil. - Sećate se te utakmice? Prednost naših igrača je dok se razvijaju, dok ne odu da igraju po evropskim ligama, gde im je potrebno više prostora. Ovaj miks generacija je velika tajna za sve i veliki izazov za svakog trenera

Samo teorija ostavlja Brazil i Srbiju u igri

Pedantni Brazilci su izračunali da samo sedam odsto šansi postoje da se Srbija i Brazil zajedno plasiraju u osminu finala. Za to je potrebno da Kostarika pobedi Švajcarsku sa dva gola razlike, a da se u Moskvi na stadionu Spartaka odigra remi.

kurir.rs / Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO.

LEPA BRAZILKA POTCENJUJE ORLOVE: Evo šta novinarka Danijela kaže pred meč sa Srbijom (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track