SRCE ĆE MU SE LOMITI: Njemu će biti najteže u polufinalu Mundijala (VIDEO)
Foto: AP

nije lako

SRCE ĆE MU SE LOMITI: Njemu će biti najteže u polufinalu Mundijala (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Meč polufinala Svetskog prvenstva između fudbalera Belgije i Francuske nosiće poseban značaj za jednog čoveka, koji će biti na stadionu, kao jedan od aktera.

Najbolji napadač u istoriji francuskog fudbala, Tjeri Anri (40), takođe će biti učesnik utakmice, ali na suprotnoj strani od one na kojoj će mu biti srce.

Slavni golgeter i prvi strelac "trikolora" (51 gol) sada je pomoćnik belgijskog selektora Roberta Martineza, pa će u utorak sedeti na suprotnoj klupi od francuske i to će ga staviti u veoma nezgodnu poziciju, u kojoj će mu se emocije verovatno lomiti od početka do kraja.

Dres francuske reprezentacije Anri je nosio od 1997. do 2010. godine, u njemu je odigrao 123 utakmice (prvi iza rekordera Lilijana Tirama), osvojio Svetsko prvenstvo 1998, Evropsko prvenstvo 2000. godine i igrao finale Mundijala 2006.

Kada je 2016. godine prihvatio poziv Roberta Martineza da mu pomaže u Belgiji, Anri je predstavljen kao "važan član stručnog štaba", sa akcentom na to da je bio u situaciji da sa svojim timovima ostvari najveće rezultate, poput osvajanja SP ili Lige šampiona.

Međutim, u trenutnoj Anrijevoj situaciji je malo ko bio. On je legenda reprezentacije koju će hteti da pobedi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track