NEOPREZAN: Diler oružja i droge pao u ruke FBI zbog glupe greške!
Foto: Youtube

Zbog male nepažnje

NEOPREZAN: Diler oružja i droge pao u ruke FBI zbog glupe greške!

Planeta -
Ulbriht, koga FBI tereti da je na "Putu svile" zaradio ukupno 3,4 miliona dolara, pre nego što se upustio u kriminal bio je inženjer koji je izučavao solarne ćelije

AMERIKA - Ros Viliam Ulbriht (29) osumnjičen da je vodio ilegalnu internet stranicu za kupoprodaju oružja i droge, "pao" je zahvaljujući glupoj grešci.

Stranica "Put svile", koju je FBI nedavno ugasio, delovala je na anonimnoj mreži Tor, a transakcije su se vršile putem virtualne valute Bitkoin. Ulbriht je razotkriven kada je na jednoj stranici za razvoj softvera postavio pitanje o Toru, i to koristeći svoje pravo ime, koje je posle promenio u "ledeni".

U FBI su sumnjali da je povezan s Torom, ali nisu to mogli da potvrde jer je riječ o anonimnoj mreži. Ulbriht je napravio još jednu grešku kada se logovao na stranicu "Put svile" iz internet kafića u San Francisku, nakon čega je FBI utvrdio njegovu kućnu adresu.

Ulbriht, koga FBI tereti da je na "Putu svile" zaradio ukupno 3,4 miliona dolara, pre nego što se upustio u kriminal bio je inženjer koji je izučavao solarne ćelije kao student na Univerzitetu u Pensilvaniji a bio je i autor brojnih naučnih radova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track