SUMANUTI VOZAČ:  Pregazio trojicu mladića kao da je u video igrici

Uzmenirujući snimak

SUMANUTI VOZAČ: Pregazio trojicu mladića kao da je u video igrici

Planeta -
Mogu da opišem ovo samo kao nešto nerealno, kao deo igrice “Grand teft auto”. Momci su odleteli barem 2 metra u vazduh - rekao je užasnuto svedok na suđenju

MANČESTER - Tri prijatelja, od kojih je jedan delimično slep, prelazili su ulicu nekon izlaska iz “Silks lap” kluba u Mančesteru kada je četvrti mladić svoj automobil marke “korsa” iskoristio kao oružje i iznenada ih pokosio kao travu.

Akab Husain (21), koji je optužen za pokušaj ubistva tri mladića, kolima je namerno udario u žrtve i nakon toga nagazio na gas i pobegao ostavljajući ih da leže na putu.

Ovom užasnom napadu prethodnila je kraća svađa u noćnom klubu u kom su bili i mladići i napadač, nakon čega im je Husein dobacio “Pazite se, samo se pazite”.

Samo par minuta nakon toga Husain je seo u svoju srebrnu “korsu”, krenuo u suprotan smer ulice i nagazio na fast kako bi pregazio nesrećne mladiće. Kori Gordon (26), koji je sve ovo video jer je bio parkiran u blizini, situaciju je kasnije uporedio sa delom neke nasilne kompijuterske igrice.

- Izgledalo je kao kad u kuglani oboriš čunjeve i oni odlete u vazduh. Mogu da opišem ovo samo kao nešto nerealno, kao deo igrice “Grand teft auto”. Momci su odleteli barem 2 metra u vazduh - rekao je užasnuto mladić na suđenju.

On je rekao da je vozač čak “protresao” automobil kako bi otresao jednog od mladića sa haube. Nakon ovog napada Majl vard (28) zadobio je frakture lobanje, i proveo je 20 dana na intenzivnoj nezi nakon hitne operacije na mozgu i sada mu je cela desna strana tela paralisana.

Njegove kongnitivne funkcije su ozbiljno ugrožene i do kraja života će morati da zavisi od drugih ljudi. Jedan od mladića prošao je nepovređen jer je u poslednjoj sekundi pošao jedan korak unazad, a treći je zadobio prelom noge zbog čega mu je u nju ugrađena metalna šipka.

http://www.youtube.com/watch?v=5JBJSMyEMMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track