POMOR U INDIJI: Otrovna brlja ubila 32 osobe

Domaća radinost

POMOR U INDIJI: Otrovna brlja ubila 32 osobe

Planeta -
Nezakonito piće često u sebi sadrži i hemikalije poput sredstava za povećanje potencije

LAKNAU - Najmanje 32 ljudi, uglavnom siromašnih fizičkih radnika, umrlo je, a njih oko 50 je obolelo od konzumacije otrovnog neregistrovanog pića na severu Indije, saopštili su indijski policijski izvori.

Policajac Arvibnd Sen rekao je da su žrtve u četvrtak kupovale piće iz radnje u selu Adampur u državi Utar Pradeš i da su počele da oboljevaju ubrzo nakon što su popile piće, a da su potom prebačene u bolnicu.

Po njegovim rečima, do petka uveče umrlo je 32 ljudi, dok je 50 ljudi zatražilo pomoć lekara, pri čemu je nekoliko njih oslepelo pića, punog metil alkohola.

Policija je uhapsila vlasnika prodavnice, čiji je sin takođe umro od konzumacije otrovnog pića, rekao je Sen i dodao da je, u svrhu istrage i zbog sumnji na moguće zanemarivanje dužnosti i dozvoljavanja prodaje otrovnog pića, suspendovano osam službenika vlasti te države i četvoro policajaca. Adampur se nalazi u oblasti Azamgar, oko 300 kilometara jugoistočno od Laknaua, glavnog grada države Utar Pradeš.

Smrtni slučajevi usled konzumacije ilegalno proizvedenog alkohola u Indij su česti jer siromašni ne mogu da priušte zvanično registrovani alkohol. Nezakonito piće često u sebi sadrži i hemikalije poput sredstava za povećanje potencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track