POSLEDNJA ISPOVEST MRTVOG ČOVEKA: Ubio sam četvoro i kopao svoj grob
Foto: Youtube

Šokirao Australijance

POSLEDNJA ISPOVEST MRTVOG ČOVEKA: Ubio sam četvoro i kopao svoj grob

Planeta -
Mark Čoper Rid, najokoreliji ubica i najstrašniji kriminalac u Australiji, preminuo je 9. oktobra od tumora jetre

MELBURN - Serijski ubica Mark Čoper Rid šokirao je Australijance kada je u poslednjem intervjuu pred smrt priznao 4 ubistva iako je za jedno od njih oslobođen optužbi.

Pljuska australijskom pravosuđu stigla je od pokojnog ubice koji je u poslednjem TV intervjuu pre smrti priznao da je ubio četvoro ljudi.

Najokoreliji ubica i najstrašniji kriminalac u Australiji, preminuo je 9. oktobra od tumora jetre. Dve nedelje pre smrti dao je intervju u emisiji '60 minuta' na televiziji Kanal 9 i javnost šokirao nepoznatim činjenicama. Intervju je emitovan prošle nedelje.

Rid je osuđen za umešanost u ukupno 19 ubistava, 11 pokušaja ubistva, nekoliko oružanih pljački i veliki broj prekršaja. Ukupno 23 godine života proveo je u zatvoru. Život mu se potpuno promenio pošto je 2002. postao uspešan pisac.

Njegove ispovesti o zločinima prodate su u više od 500.000 primeraka, a biografija je u rekordnom roku postala bestseler. O njemu je 2000. godine snimljen i film.

- Ovo je poslednji intervju, poslednji šou - rekao je Rid i priznao da je počinio 4 ubistva. Dva od četiri slučaja nikada nisu rešena. Dodao je da mu uopšte nije žao.

Za jedno od ubistava Rid je oslobođen jer je sudija presudio da je bila reč o samoodbrani.- Bilo je željeno i planirano - rekao je Rid i dodao da je u toku svog života bio izboden sedam puta, pogođen s nekoliko metaka pošto ga je udario automobil, a jednom je čak bio prisiljen i da iskopa vlastiti grob.

http://www.youtube.com/watch?v=RXPSkpqf0gI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track