Najnovije vesti

PROPAO IM POSAO: Plavog anđela hteli da prodaju za 20.000 evra!

Mala Marija je sada na sigurnom

PROPAO IM POSAO: Plavog anđela hteli da prodaju za 20.000 evra!

Planeta
To je bilo usvajanje koje nije bilo baš legalno, ali bilo je uz saglasnost majke, rekao je advokat Konstantinos Kacavos

GRČKA - Devojčica Marija, koju sada već ceo svet zna pod imenom Plavi anđeo, trebalo je da bude prodata na ilegalno usvajanje, ali je ostavljena kod romskog par kada je “posao propao”, pišu britanski mediji

Devojčica poznata po imenu Marija pronađena je kod Kristosa Salisa (39) i Elefterije Dimopoulou (40) u Farsali. Romski par je, pre dva dana, pred sudom u Larisi optužen za otmicu dece.

Oni negiraju optužbe i tvrde da je Mariju ostavila njena majka iz Bugarske.

“To je bilo usvajanje koje nije bilo baš legalno, ali bilo je uz saglasnost majke”, rekao je Konstantinos Kacavos, jedan od advokata koji zastupaju 39-godišnjeg Roma.

Direktor atinske humanitarne organizacije “Osmeh deteta” Kostas Janopoulos tvrdi da je mesto na kome je Marija “uzeta na čuvanje dobro poznato po trgovini bebama, koje obavljaju Romi iz Rumunije, Bugarske, Grčke i Engleske”. Grčka policija istražuje da li je devojčica trebalo da bude ilegalno usvojena samo nekoliko dana po rođenju, ali je na kraju “jeftino prodata” ili data romskoj porodici”, jer se kriminalna mreža za prodaju dece našla na meti policije.

Umesto da dođu do 20.000 evra, koliko parovi bez dece, navodno, plaćaju za kupovinu mališana, Marija je prodata romskom paru za nešto oko 1.000 evra, navode poznavaoci prilika. Veruje se da Marija ima pet – šest godina i u centru pažnje je međunarodne potrage za otkrivanje njenog identiteta.

Do sada, oko 8.000 mogućih tragova vodilo je do mogućih bioloških roditelja devojčice, od kojih su osam bili obećavajući – četiri iz Sjedinjenih Američkih Država uz otvaranje mogućnosti da je devojčica Amerikanka ili da ima rođake tamo.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...