RUSI BEZ MILOSTI: Rodbina terorista plaćaće štetu od napada!

Jednoglasna odluka Dume

RUSI BEZ MILOSTI: Rodbina terorista plaćaće štetu od napada!

Planeta -
Obučavanje za terorističke aktivnosti kažnjava sa do 10 godina, za one koji dejstvuju kao teroristi u inostranstvu šest godina robije...

MOSKVA - Donji dom ruskog parlamenta, državna Duma, usvojio je jednoglasno predlog novog zakona koji pooštrava kazne za terorizam, a odgovornost za štetu koju počine teroristi proširuje i na njihovu rodbinu. Očekuje se da će predlog zakona isto tako brzo biti usvojen u gornjem domu parlamenta, Savetu Federacije, i da će ga zatim potpisati predsednik Rusije Vladimir Putin, čime će stupiti na snagu.

Predloženi propis predviđa da se obučavanje ljudi za terorističke aktivnosti kažnjava sa do 10 godina zatvora. Za one koji dejstvuju kao teroristi u inostranstvu u okviru militantne grupe, predviđena je kazna u trajanju do šest godina zatvora.

Čini se da je ova mera odgovor na učešće ruskih državljana u sirijskom građanskom ratu na strani pobunjenika, piše Asošiejted pres. Ruski zvaničnici su izrazili bojazan da bi ti državljani mogli da počine terorističke napade u domovini, kada se budu vratili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track