MONSTRUOZNO: Otac i maćeha ubili devojčicu (10), telo spalili i bacili u kantu
Foto: Facebook

Svirepi zločin

MONSTRUOZNO: Otac i maćeha ubili devojčicu (10), telo spalili i bacili u kantu

Planeta -
Zbog zlostavljanja i izgladnjivanja Emani Mos je ranije pokušavala da pobegne od kuće, a u školu je dolazila sa podlivima i modricama, zbog čega je njena maćeha već osuđivana za nasilje u porodici

ATLANTA - Nakon što je u subotu u Lorensvilu, predgrađu Atalante, u kanti za smeće pronađeno spaljeno telo izgladnele devojčice Emani Mos (10), njen otac Eman Mos i maćeha Tifani Mos optuženi su za ubistvo, prikrivanje tela i surovost prema detetu i određen im je pritvor.

Kako je policija otkrila, devojčica je pokušavala da pobegne od kuće, a u školu je dolazila sa podlivima i modricama, zbog čega je njena maćeha već osuđivana za nasilje u porodici.

Autopsija je utvrdila da je telo spaljeno nakon smrti, kao i da je devojčica bila ozbiljno pothranjena i da nekoliko dana pre smrti nije ništa jela.

U martu 2010. Emani je medicinskoj sestri u svojoj školi kazala da se boji da ode kući sa lošim ocenama, jer se plaši da će je otac i maćeha povrediti. Medicinska sestra ju je pregledala, i ustanovila je da joj je telo puno modrica i podliva.

Nakon toga su Tifani i njena maćeha odvedene u policiju, gde se maćeha branila da ju je samo tri puta udarila opasačem. Uprkos tome, uhapšena je pod optužbom za surovost prema detetu, i osuđena na pet godina uslovno.

U julu 2012. devojčica je, kako policijski izveštaji pokazuju, pokušala da pobegne od kuće, kod bake Robin Mos, koja tvrdi da je znala da je dete kod kuće izloženo zlostavljanju, ali da nije uspela da ubedi vlasti da joj daju starateljstvo.

Majka deteta, Danita Liks, tvrdi da nije znala da otac i maćeha zlostavljaju “njenu malenu” i da u suprotnom ne bi dopustila da dete ostane kod njih.

Moguće je da je dete bilo mrtvo još od 30. oktobra, a Eman Mos je u subotu zvao hitnu pomoć, tvrdeći da mu je ćerka umrla pošto je popila neku hemijsku supstancu. Policija ne želi da objavi snimak poziva, jer predstavlja dokazni materijal u istrazi i može da bude iskorišćen na sudu.

http://www.youtube.com/watch?v=72bBZDxHt7g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track