Predsednik Filipina: Poginulo je oko 2.500, a ne 10.000 ljudi

Žrtve tajfuna

Predsednik Filipina: Poginulo je oko 2.500, a ne 10.000 ljudi

Planeta -
Prema njegovim rečima, oni koji su dali procenu broja žrtava možda su bili suviše blizu mesta destrukcije da bi dali precizne brojke i da su pretrpeli ličnu emotivnu dramu pri tom

VAŠINGTON - Predsednik Filipina Beninjo Akino izjavio je danas da je bilans žrtava tajfuna koji je pogodio njegovu zemlju bliži cifri od 2.000 ili 2.500 poginulih, a ne 10.000 kako je to ranije javljeno.

U intervjuu za Si-En-En (CNN), Akino je rekao da je bilans žrtava za sada oko 2.000 ljudi i da bi mogao da bude povećan.

"Deset hiljada mrtvih, mislim da je to previše", rekao je Akino u intervju sa novinarkom Kristijan Anampur koji je objavljen na veb-sajtu CNN-a.

Prema njegovim rečima, oni koji su dali procenu broja žrtava možda su bili suviše blizu mesta destrukcije da bi dali precizne brojke i da su pretrpeli ličnu emotivnu dramu pri tom.

Akino je rekao za CNN da filipinska vlada još prikuplja informacije iz raznih oblasti pogođenih nevremenom.

"Nadamo se da ćemo uspeti da za oko 29 naseljenih mesta dobijemo procenu broja nastradalih, posebno nestalih, ali mislim da je za sada broj mrtvih između 2.000 i 2.500 ljudi", rekao je on.

Više od 20 zemalja obećalo je pomoć Filipinima, a među njima su SAD, Velika Britanija, Japan, Indonezija, Singapur i Novi Zeland.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track