LETEĆI VATROGASAC: Nije mi ništa, nisam ni imao vremena za strah!

Pre deset dana počeo da radi u službi

LETEĆI VATROGASAC: Nije mi ništa, nisam ni imao vremena za strah!

Planeta -
Hteo sam da zaštitim ljude, pa sam stao na lim, ali jak udar vetra dignao je i mene i lim dva i po metra u visinu i odbacio nas u zid, kaže Mario Tomšić

Mario Tomšić (36), iz Virovitice, vatrogasac je samo deset dana, a već je pravi heroj u novoj profesiji. Snimak na kojem leti na limenom krovu je svetski hit!"Veliki komadi lima pali su s krova i vetar ih je nosio po ulici preteći prolaznicima. Hteo sam da zaštitim ljude, pa sam stao na lim, ali jak udar vetra dignao je i mene i lim dva i po metra u visinu i odbacio nas u zid, kaže Mario Tomšić (36).

Vatrogasac DVD-a Stružec deset je dana proveo u Rijeci na ispomoći. Zadnji dan smene ostaće mu, kaže, u dugom sećanju. S kolegom je pokušavao da obuzda limenu ploču koju je snažna oluja otkinula s krova. No ogromna ploča ga je poklopila i umalo je nastradao.

- Malo to dramatično izgleda, ali nije mi, nasreću, ništa - govori Tomšić. Snimak pod nazivom “Tornado u Rijeci” brzo je postao hit na internetu te ju je pogledalo više od 460.000 korisnika YouTube.

Nakon samo deset dana na novom poslu Mario je postao pravi heroj, i to nakon samo deset dana na novom radnom mestu. Nakon neuspešne potrage za poslom kao komercijalista, položio je ispite za profesionalnog vatrogasca. Tek je dobio posao u DVD-u Stružec, u mestu koje se nalazi između Popovače i Siska. Šefovi su ga odmah nakon zaposlenja poslali na teren u Rijeku.

Zadnjeg dana spremao je stvari ne bi li krenuo natrag kući u Slavoniju. Ipak, počelo je orkansko nevreme, pa je i Mario odlučio da pomogne kolegama.

- Kolega je otišao po uže kako bismo otrgli deo krova zavezali za stup, a ja sam poleteo. Nije bilo vremena za strah jer je sve kratko trajalo. Uostalom, izabrao sam posao koji mi nalaže da pomažem drugima u nevolji - govori Mario.

Kao heroja u Slavoniji su ga dočekali sugrađani.- Ne smatram to nekim poduhvatom nego slučajnošću koja se desi jednom u životu - skromno govori Mario, koji je o svojoj letećoj avanturi supruzi ispričao tek nakon što je čuo da postoji snimak. Sad se odmara i svaki slobodan trenutak provodi s ćerkom Emom, a za deset dana opet odlazi u Rijeku.

http://www.youtube.com/watch?v=mVDepgHdu30
http://www.youtube.com/watch?v=qk7c72vglxU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track