Ptica prizemljila polovinu hrvatskih migova 21!

Drama na aerodromu Pleso

Ptica prizemljila polovinu hrvatskih migova 21!

Planeta -
Zbog grupnog isteka resursa u Hrvatskoj su ostala operativna samo dva Mig-21, čiji problem se trebao rešiti dolaskom prvih migova nabavljenih u Ukrajini kupovinom i remontom letelica sa isteklim resursima

ZAGREB - Pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva prizemljio je avion MiG 21 jutros na zagrebačkog aerodromu Pleso, nakon što je ptica uletela u motor aviona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Avion je, kako se navodi, prizemljen posebnom pribranošću pilota tako što je, zbog što bržeg zaustavljanja, izvukao padobran i na kraju piste skrenuo na spojnicu između prilazne staze i piste, da ne bi ometao redovmi civilni saobraćaj.

Na mesto događaja, u skladu sa sigurnosnim procedurama, došla je i vatrogasna ekipa.

Avion je odvučen u radionicu, a materijalna šteta se utvrđuje.

Tokom tog događaja, prilikom redovnih sprovođenja letačkih zadataka eskadrile borbenih aviona iz sastava 91. Vazdušne baze, nije bilo povređenih, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Hrvatske.

Zbog grupnog isteka resursa u Hrvatskoj su ostala operativna samo dva Mig-21, čiji problem se trebao rešiti dolaskom prvih migova nabavljenih u Ukrajini čija isporuka kasni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja