NA POTERNICI: Hag zahteva od Libije izručenje Gadafijevog sina Seifa

Optužen za zločin protiv čovečnosti

NA POTERNICI: Hag zahteva od Libije izručenje Gadafijevog sina Seifa

Planeta -
Libijski ambasador u UN Ibrahim Dabashi je izjavio u Savetu bezbednosti da njegova vlada sarađuje sa tim sudom u Hagu, dodavši, međutim, da misli da "nijedna libijska vlada ne može poslati Seifa sudu IC C" zbog njegove značajne uloge u režimu svog oca

NJUJORK- Tužilac Međunarodnog krivičnog suda (IC C) Fatou Bensuda pozvala je Libiju da izruči sina svgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija radi suđenja za zločine protiv čovečnosti.

Bensuda je pozvala i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da zatraži od libijske vlade da se povinuje nalogu IC C i pošalje Seifa al-Islama Gadafija u Hag radi suđenja, prenela je agencija AP.

Libijski ambasador u UN Ibrahim Dabashi je izjavio u Savetu bezbednosti da njegova vlada sarađuje sa tim sudom u Hagu, dodavši, međutim, da misli da "nijedna libijska vlada ne može poslati Seifa sudu IC C" zbog njegove značajne uloge u režimu svog oca.

Bensuda je insistirala da su vlade zemalja dužne da predaju svakoga ko je na poternici IC C, istakavši da "političkom mišljenju nema mesta u pravosuđu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track