Morsi premešten iz bolnice u samicu

Svrgnuti egipatski predsednik

Morsi premešten iz bolnice u samicu

Planeta -
On je premešten u samicu 10 dana pošto je privremeno smešten u bolničku sobu u zatvorskom komleksu Borg al-Arab u blizini Aleksandrije

KAIRO - Egipatske vlasti premestile su svrgnutog predsednika Mohameda Morsija iz bolničke sobe u samicu, saopštio je njegov advokat.

Morsijev sin, u međuvremenu je optužio vlasti da su odbile zahtev njegovog oca da ga posete članovi porodice.

Morsi je premešten u samicu 10 dana pošto je privremeno smešten u bolničku sobu u zatvorskom komleksu Borg al-Arab u blizini Aleksandrije.

Bivši predsednik je hospitalizovan zbog visokog krvnog pritiska i šećera u krvi, posle prvog pojavljivanja na sudu 4. novembra, zbog optužbi za podsticanje nasilja i ubistva demonstranata, tokom protesta ispred predsedničke palate u decembru.

Neimenovani zvaničnik rekao je da je premeštaj Morsija bio očekivan i da on neće imati nikakav poseban tretman u samici, preneo je AP.

Jedan od Morsijevih sinova, Osama Morsi, rekao je za kanal Al džazira da su vlasti odbile zahtev njegove majke da poseti muža u zatvoru i da na taj način kažnjavaju njegovog oca, pošto su advokati na konferenciji za novinare pročitali njegovu izjavu, prokrijumčarenu iz zatvora, u kojoj optužzuje šefa generalštaba za izdaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track