U blizini grčke obale stradalo 12 imigranata
Foto: Rojters

Tragedija u Jonskom moru

U blizini grčke obale stradalo 12 imigranata

Planeta -
Nesreća se dogodila kada se čamac s grupom ilegalnih imigranata, čije poreklo još nije poznato, prevrnuo se, a potom potonuo. Još se ne zna koja je bila destinacija imigranata

ATINA - Dvanaest imigranta je stradalo, a 15 je spaseno jutros, kada je potonuo njihov gumeni čamac u blizini grčkog ostrva Lefkada u Jonskom moru, novi je bilans žrtava koji je danas saopštila lokalna policija.

Predstavnici policije su saopštili da potraga za eventualnim žrtvama još traje. Čamac s grupom ilegalnih imigranata, čije poreklo još nije poznato, prevrnuo se, a potom potonuo.

Gradonačelnik Lefkade Kostas Aravanis izjavio je da je čamac potonuo nešto posle zore i da su vremenski uslovi bili dobri, tako da nije jasno šta se dogodilo."Neki od preživelih su uspeli da doplivaju i pozovu pomoć. Nisu sigurni koliko je ljudi bilo u čamcu", dodao je Aravanis.

Migranti su se nalazili u osam metara dugačkom čamcu na naduvavanje. Veruje se da je krajnja destinacija trebalo da im bude Italija, ali nije poznato odakle su krenuli.Za sada nije poznato koje su nacionalnosti migranti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track