HRVATI U PANICI: Etihad napada Kroaciju Erlajnz!
Foto: Tanjug

Kompanija iz UAE širi svoj uticaj

HRVATI U PANICI: Etihad napada Kroaciju Erlajnz!

Planeta -
Direktni udar na jednu od najisplativijih linija Kroacija Erlajnza je ona iz Zagreba za Rim koju će Etihad Regional takođe uspostaviti

HRVATSKA - Aviokompanija Etihad Ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u aprilu sledeće godine ulazi na hrvatsko aviotržište kao konkurencija Kroacija Erlajnzu.

Uprava Etihada je u nedjelju u Abu Dabiju objavila da su kupili 33,3 odsto vlasništva švajcarske lou kost aviokompanije Darvin Erlajn sa kojom osnivaju svoju novu kompaniju Etihad Regional i od sledeće godine namerava da otvori 21 novu liniju sa 18 novih odredišta. Jedno od njih je i Zagreb.

Direktni udar na jednu od najisplativijih linija Kroacija Erlajnza je ona iz Zagreba za Rim koju će Etihad Regional takođe uspostaviti sa avionima Darvin Erlajna.

“Nama je to profitabilna linija i mi ćemo se prema dolasku konkurencije postaviti kada vidimo sa kojim će avionima leteti, koji će biti njihovi redovi letenja i cene karata. Sigurno će nam uzeti deo putnika, ali sam isto tako uveren da možemo na toj liniji opstati i uz konkurenciju kakav je Etihad”, rekao je predsednik Uprave Kroacija Erlajnsa Krešimir Kučko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track