PRNJAVOR: Spasli 74 rasna lipicanera od klanice!
Foto: Wikipedia

Humanost

PRNJAVOR: Spasli 74 rasna lipicanera od klanice!

Planeta -
Snježana Kokanović, iz Srpca, Željko Babić, iz Slatine, Savo Vasiljević iz Gradiške, i ostali ljubitelji životinja spasili su od švercerske ruke, klanice i sigurne smrti 74 rasna lipicanera

PRNJAVOR - Snježana Kokanović, iz Srpca, Željko Babić, iz Slatine, Savo Vasiljević iz Gradiške, i ostali ljubitelji životinja, pogotovo poštovaoci konja, spasili su od švercerske ruke, klanice i sigurne smrti 74 rasna lipicanera, koliko ih se našlo na jučerašnjoj drugoj javnoj licitaciji u štalama čuvene ergele "Vučijak", nadomak Prnjavora."Došla sam samo da pomrsim račune mesarima i švercerima, da se domognu ovako divnih i vrednih grla, po početnoj ceni od 630 maraka", rekla je Snježana Kokanović, kako se skromno predstavila ljubitelj i poštovalac konja i prnjavorske ergele "Vučijak".

Čim je počela licitacija, Snježani su "zastali" i srce i dah. Prvo grlo koje je ponuđeno na prodaju bio je njen ljubimac Drina, lipicaner na kojem je pre četiri godine naučila da jaše. Odlučila je da, po svaku cenu, spasi ovo rasno i plemenito grlo.

Cena prodaje se povećavala za po 50 maraka, a Snježana, uz podršku supruga, nije odustala ni na 1.000, ni na 2.000, pa ni na 3.000 maraka. Sa početnih 630, Drina se u njenom trajnom vlasništvu našla za fantastičnih - 3.150 maraka!

"Ne dam te nikome, sada si moj - sa suzama radosnicama, grleći lipicanera u čujem odobravajućem rzanju kao da se osećalo olakšanje", izustila je presrećna Snježana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track