STOP PRISLUŠKIVANJU: Snouden na TV iznosi alternativnu božićnu poruku

Bivši agent na britanskom Kanalu 4

STOP PRISLUŠKIVANJU: Snouden na TV iznosi alternativnu božićnu poruku

Planeta -
Poruka će biti emitovana na "Kanalu 4" sutra popodne po lokalnom vremenu, u kojoj Snouden izražava stav da je "misija već izvršena"" pošto su obelodanjene tajne NSA

LONDON - Bivši službenik američke Nacionalne agencije za bezbednost (NSA) Edvard Snouden u sredu će saopštiti svoju, kako je najavljeno, Alternativu božićnu poruku, na britanskom televizijskom "Kanalu 4", rezervisanom za provokativna ili nekonvencionalna obraćanja.

Snouden, koji ima privremeni azil u Rusiji, obratiće se Britancima stavljajući naglasak na značaj privatnosti, uz poziv na "stavljanje tačke" na masovni nadzor mnogih vlada i iznošenje stava zašto veruje da je pogrešan vladin masovan neselektivni nadzor svog stanovništva, prenele su zapadne agancije.

"Kanal 4" je danas najavio da će to biti prvo Snoudenovo televizijsko obraćanja od kada je stigao u Moskvu, gde je dobio privremeni azil, pošto je obelodanio NSA-ov program masovnog nadzora internet i telefonske komunikacije.

Snouden smatra da je moderan nadzor više invazivan nego što je predvideo Džordž Orvel u čuvenoj knjizi "1984", uz opasku da danas deca odrastaju bez znanja šta to znači imati "nezabeleženi, privatan trenutak".

Poruka će biti emitovana na "Kanalu 4" sutra popodne po lokalnom vremenu, u kojoj Snouden izražava stav da je "misija već izvršena"" pošto su obelodanjene tajne NSA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track