ČUDO NEVIĐENO: Kineski šverceri prokopali tunel ispod Hongkonga?!
Foto: Reuters

Dosetili se

ČUDO NEVIĐENO: Kineski šverceri prokopali tunel ispod Hongkonga?!

Planeta -
Jedan kraj tog podzemnog puta je u iznajmljenoj garaži u Šenženu, a drugi potpuno sakriven u jednom trščanom gustišu u Hongkongu

HONGKONG - Neidentifikovani kineski krijumčari iskopali su tunel ispod Hongkonga opremljen svetlima, ventilacionim sistemom, čeličnim ojačanjima i čak šinama za transport robe.

Jedan kraj tog podzemnog puta je u iznajmljenoj garaži u Šenženu, a drugi potpuno sakriven u jednom trščanom gustišu u Hongkongu, navedeno je u izveštaju objavljenom na zvaničnom vebsajtu china.com.cn.

Tunel je iskopan na potpuno profesionalan način, navedeno je u izveštaju. Tunel je širok oko 0,8 metara, a visok metar, dovoljno veliki da se odrasla osoba provuče kroz njega. Procenjuje se da je taj projekat koštao tri miliona juana (490.000 dolara) i da je trebalo četiri meseca da bude realizovan, objavio je danas AFP.

Pogranični policajci otkrili su tunel pre nedelju dana, a jedna žena koja živi u susedstvu rekla je da čula buku koju je pravila bušilica tokom jedne ili dve večeri, ali da je smatrala da se radi o nekim renoviranjima. Čovek koji je iznajmio gražu koristio je lažna identifikaciona dokumenta. Poluautonomni Hongkong, zajedno sa Šenženom u kontinentalnom delu Kine, važno je trgovinsko čvorište za brzorastuće i masovno tržište. Oni, međutim, imaju veoma različite tarifne sisteme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track