RAKETIRALI NA BOŽIĆ: Talibani napali kompleks Ambasade SAD u Kabulu
Foto: Beta

Ispaljena dva projektila

RAKETIRALI NA BOŽIĆ: Talibani napali kompleks Ambasade SAD u Kabulu

Planeta -
Američka ambasada je saopštila da su jutros oko 6.40 sati dve rakete pale na kompleks, da niko nije povređen i da je istraga incidenta u toku

KABUL - Militantni talibani ispalili su danas, kad mnogi hrišćani slave Božić, dve rakete na kompleks ambasade SAD u avganistanskoj prestonici Kabulu, ali, na sreću, nisu prouzrokovali veću štetu.Uporni islamistički borci protiv ZapadaTalibanski ekstremisti preuzeli su odgovornost za taj napad, a izveli su još najmanje jedan na drugom mestu u gradu, preneo je AFP.

Talibani se bore protiv vlade predsednika Hamida Karzaija koju podržavaju SAD otkako su svrgnuti sa vlasti 2001. godine.

Raketni napadi su u Kabulu retki u poslednjih nekoliko godina, ali su pobunjenici najavili da će vršitit pritisak na američke i domaće vlasti pre predsedničkih izbora naredne godine i povlačenja NATO snaga (ISAF) koje u Avganistanu predvode SAD.

Američka ambasada je saopštila da su jutros oko 6.40 sati dve rakete pale na kompleks, da niko nije povređen i da je istraga incidenta u toku.

Pozivajući se na bezbednosne izvore, AFP je preneo da je ispaljena još jedna raketa i da je ona pala na jedno brdo gde se nalazi veliki mauzolej u kojem su sahranjeni bivši kraljevi i članovi kraljevske porodice. Nema izveštaja o povređenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track