Đukanović mesečno zarađuje 1.240 evra

Prihodi crnogorskog premijera

Đukanović mesečno zarađuje 1.240 evra

Planeta -
Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović ima najveću platu - 1.163 evra, dok kao član Saveta za privatizaciju i kapitalne projekte mesečno zarađuje dodatnih 338 evra. Najmanju zaradu prima ministar bez portfelja Marija Vučinović, koja mesečno zarađuje 780 eura

PODGORICA – Osnovna plata crnogorskog premijera Mila Đukanovića iznosi 940 evra, dok, kao predsednik Saveta za privatizaciju, mesečno prihoduje dodatnih 300 evra.

Kako navode podgorički mediji, za plate i druge naknade premijera Đukanovića i ministara u 2013. godini, sudeći po visini primanja prijavljenih Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, ukupno je potrošeno 248.280 evra.

Od te sume za plate članova Vlade Crne Gore isplaćeno je 214.708 evra, a 38.571 evro za naknade na ime članstva u radnim grupama i savetima.

List „Dan“ navodi da je potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović ima najveću platu - 1.163 evra, dok kao član Saveta za privatizaciju i kapitalne projekte mesečno zarađuje dodatnih 338 evra.

Najmanju zaradu prima ministar bez portfelja Marija Vučinović, koja mesečno zarađuje 780 eura. Za razliku od većine kolega iz izvršne vlasti, ona nema dodatnih primanja po osnovu članstva u vladinim radnim telima.

Mesečna plata potpredsednik Vlade i ministar pravde Duška Markovića je 1.057 evra, dok od rada u Sudskom savetu prihoduje dodatnih 5.000 evra godišnje. Potpredsednik vlade i šef diplomatije Igor Lukšić, po podacima iz imovinskog kartona, prima platu od 1.030 evra. On je prijavio i angažman u Savetu za regulatornu reformu, za šta dobija mesečnu nadoknadu u iznosu od 435 evra.

Ministar unutraših poslova Raško Konjević prijavio je da mesečno prihoduje 852 evra, dok za učesće u koordinacionom odboru za reformu lokalne samouprave mesečno dobija dodatnih 438 evra.

Mesečna zarada potpredsednika Vlade zaduženog za regionalni razvoj Rafeta Husovica iznosi 922 evra, dok ministar finansija Radoje Žugić, kako je naveo u imovinskom kartonu, mesečno prihoduje 1.063 evra.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić ima platu od 915 evra, na koje, po osnovu članstva u Savetu za privatizaciju i kapitalne projekte, mesečno doda 338 evra.

Ministar prosvete Slavoljub Stijepović mesečno zaradi 1.039 evra, dok je, prema imovinskom kartonu, plata ministra poljoprivrede Petra Ivanovića 840 evra.

Mesečna plata ministra zdravlja Miodraga Radunović iznosi 1.054 eura, a od Saveta za privatizaciju i kapitalne investicije prihoduje još 300 evra.

Imovinski karton ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića pokazuje da mu je mesečna zarada 1.135 evra i on spada u funkcionere izvršne vlasti bez prijavljenih dodatnih prihoda i funkcija.

Plata ministra odbrane Milice Pejanović-Đurišić je 1.080 evra, dok ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanovic mesečno prima 870 evra, kao i dodatak od 420 evra na ime članstva u Savetu za brigu o licima sa invaliditetom.

Prosecna plata u Crnoj Gori iznosi 479 evra, penzija 276 evra, a minimalna potrošačka korpa 796 eura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track