ODMAZDA: Miniran dalekovod između Albanije i Crne Gore

Zbog goriva i poreza

ODMAZDA: Miniran dalekovod između Albanije i Crne Gore

Planeta -
Albanska socijalistička vlada je od stupanja na dužnost u septembru povećala cene goriva, kao i poreze za velike kompanije i bogate građane. Niz sličnih napada izveden je pre 10 godina i izazvao je prekid u snabdevanju strujom u Albaniji

TIRANA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Albanije saopštilo je danas da je eksplozija u kojoj je oštećen jedan stub dalekovoda bio "teroristički čin" koji je po svoj prilici izazvao gnev zbog povećanja cene goriva i poreza.

Napad, čija meta je bio jedan od glavnih dalekovoda koji povezuje prestonicu Tiranu sa severnim susedom Crnom Gorom, dogodio se 31. decembra i nije prekinuo dovod električne energije.

Albansko ministarstvo prikazalo je fotografije na kojima se vidi oštećenje na stubu dalekovoda, koji nije srušen, kao i dva natpisa na strukturi na kojima piše "gorivo" i "porezi" na albanskom jeziku, javio je Rojters.

"Ovo je prvi teroristički čin u Republici Albaniji koji je praćen jasnim porukama koje su na mestu zločina ostavili počinioci", navodi se u saopštenju ministarstva.

Albanska socijalistička vlada je od stupanja na dužnost u septembru povećala cene goriva, kao i poreze za velike kompanije i bogate građane.

Niz sličnih napada izveden je pre 10 godina i izazvao je prekid u snabdevanju strujom u Albaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track