VIDEO-PORUKA BOMBAŠA SAMOUBICE: Nisam dao da me roditelji skrenu s puta!

Ubio 18 ljudi u Volgogradu

VIDEO-PORUKA BOMBAŠA SAMOUBICE: Nisam dao da me roditelji skrenu s puta!

Planeta -
Majka i otac su ga preklinjali da položi oružje, ali bio je neumoljiv

VOLGOGRAD - Bombaš-samoubica, bolničar Hitne pomoći, koji se 29. decembra raznao na železničkoj stanici u Volgogradu i ubio 18 i ranio 36 ljudi, u martu je ostavio videoporuku roditeljima. "Teško mi je da vidim vaše suze, ali ja sam odabrao put Alaha. Odabrao sam to da Alah bude zadovoljan mnome i da zaslužim raj. Vi me ne možete skinuti s tog puta", poručio im je.

Dodao je i da nije hteo da pogleda njihovu poruku kako ga "ne bi skrenuli s puta". "Nisam hteo da gledam jer sam mislio da će me smekšati', kazao je i još jednom ponovio kako nema nameru da se vrati kući, prenosi Moskva Tajms.

Ova je videoporuka, zapravo, bila odgovor na poziv njegovih roditelja koji su ga zamolili da se vrati kući. Naime, njegov otac Nikolaj ga je u poruci zamolio da "baci oružje pre nego postane terorist. Šetaju li svi muslimani okolo sa oružjem? Vi ste jedini tako tvrdoglavi. Koju su ti štetu nanijeli ti ljudi?, rekao je u poruci njegov otac.

Njegova majka Fanazija mu je poručila da je i ona bila muslimanka i da želi da se suzdrži od nasilja. "Kakav Kuran!? Alah nikad nije rekao da se ljude treba ubijati. Pavlik, ja imam poverenja u tebe - vrati se, molim te, poručila mu je majka te dodala da, otkad je otišao, živi u paklu.

http://www.youtube.com/watch?v=zPevIXoN8Og

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track