POJELI GA ŽIVOG: Teča Kim Džong Una skinut go i bačen u kavez sa 120 izgladnelih pasa!
Foto: Reuters

Novi podaci o ubistvu rođaka korejskog lidera

POJELI GA ŽIVOG: Teča Kim Džong Una skinut go i bačen u kavez sa 120 izgladnelih pasa!

Planeta -
Lider Severne Koreje naredio da njegov mentor i čovek broj dva u zemlji Džang Song Tek bude smaknut na način „đuen đue“, iliti pasjom egzekucijom, tvrde mediji iz Kine

PJONGJANG - Monstruozno!Lider Severne Koreje Kim Džong Un (30) naredio je da njegovog teču Džang Song Teka (67), koji je važio za broj dva u državnoj hijerarhiji, skinu do gole kože, a zatim da ga živog bace izgladnelom čoporu od 120 pasa da ga rastrgnu. To su otkrili kineski mediji nakon skoro mesec dana od pogubljenja visokog severnokorejskog funkcionera i brojnih spekulacija na koji je način izvedeno smaknuće čoveka kojeg je Džong Un optužio za korupciju, izdaju i raskalašni život, a nazivao ga smećem.Izgladnjivali životinjeKineski list Ven vei po preneo je da je čopor razjarenih životinja izgladnjivan tri dana, te kad je u njihov kavez dospeo Tek, krvoločno su ga raskomadali. Nakon nesrećnog teče, Kim je životinjama žrtvovao još petoricu nekadašnjih saradnika, koje je optužio za izdajništvo i saučesništvo s Tekom.Prema navodima, takva vrsta smaknuća poznata je u Severnoj Koreji kao „đuen đue“, iliti pasja egzekucija, a ono što je posebno izazvalo zgražavanja širom sveta jeste podatak da je Kim Džong Un s bratom Kim Džong Čolom i oko 300 severnokorejskih zvaničnika posmatrao kako životinje komadaju žive osuđenike i jedu ih. Čitav prizor trajao je oko sat vremena koliko je psima trebalo da potpuno unište žrtve.Inače, pogubljenje Džang Song Teka, koje se dogodilo 12. decembra, izazvalo je zabrinutost u celom svetu, a posebno u regionu oko severnokorejskog poluostrva jer je ostalo nejasno zbog čega je Džong Un tako olako naredio ubistvo čoveka koji mu je bio najbliži saradnik i mentor. Nakon tog događaja pojavile su se brojne spekulacije da je smaknuo još 100 rođaka i bliskih saradnika, da je te drastične odluke donosio dok je bio pijan, ali i da je neke protivnike ubijao iz oružja koje se koristi za protivvazdušnu odbranu. Brojna negodovanjaIpak, nakon što su kineski mediji preneli tu informaciju, na društvenim mrežama pojavile su se brojne tvrdnje da Džong Un nije zaista na tako surov način pogubio teču i da je u pitanju organizovana kampanja koja se vodi protiv njega.

Oštro... Song Tek u lancima sproveden na gubilište
Oštro... Song Tek u lancima sproveden na gubilište

Plasirali pričuBESNI KINESKI SAVEZNICIBrojni analitičari širom sveta istakli su da je kineski list Ven vei po, inače blizak režimu u Kini, namerno obelodanio priču o načinu na koji je lider Kim Džong Un pogubio svog teču Džang Song Teka, a da bi izazvali prezir prema njemu. Naime, poznato je da je zvanični Peking blisko sarađivao sa Severnom Korejom upravo preko ubijenog Teka, pa je njegovim smaknućem izgubio bliskog saradnika i osobu od uticaja u Pjongjangu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track