PROCURIO SNIMAK: Preživela pad aviona, a pregazili je vatrogasci - dvaput?!
Foto: Reuters

Potvrđeno kako je došlo do smrti

PROCURIO SNIMAK: Preživela pad aviona, a pregazili je vatrogasci - dvaput?!

Planeta -
Kineska devojčica (16) bila je živa dok je ležala pored srušenog aviona u plamenu, ali je spasioci nisu videli
1 / 2 Foto: Reuters

SAN FRANCISKO - Mlada Kineskinja Je Meng Juan (16) bila je živa dok je ležala kraj aviona u plamenu. Iako su vatrogasci upozoravali kolege na nju, 15 minuta kasnije pregazili su je i to dvaput.

Šokantni snimci posle pada aviona Ejžan erlajnsa 6. jula ove godine u San Francisku otkrili su stravične detalje. Jedna od putnica, Kineskinja Je Meng Juan (16) ležala je ozleđena na tlu pored aviona. Kako se tamo našla, nije još poznato, ali verovatno su je spasioci izvukli. Nikad viđen snimak otkrio je da su vatrogasci upozoravali kolege da je devojka na tlu. Jasno se vidi i čuje da jedan govori: "Hej, stani, stani, stani... Tu je telo. Tačno tu, ispred tebe". Ipak, 15 minuta kasnije pregazio ju je kamion, a zatim i drugi.

Telo je bilo prekriveno penom od gašenja, a smrt je zvanično proglašena nesrećom jer su vatrogasci tvrdili da je telo bilo prekriveno penom. Istražitelji su se složili da je u to vreme devojka bila još živa iako su im vatrogasci rekli da su mislili da je mrtva. Na snimku koji je objavio CBS ne vidi se trenutak kada su je pregazili, a originalan snimak je kod roditelja koji su najavili tužbu protiv San Franciska.

Je je jedna od troje poginulih. Bila je odlična učenica, svirala je klavir... Njeno ime na kineskom znači Ispunjena želja.

Avion je udario repom u pistu u San Francisku i zapalio se, a putnici su posle udara i požara satima ostali zarobljeni u avionu. Preživele su 304 osobe.

http://www.youtube.com/watch?v=4BMyK2_xlqI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track