ZELENA GROZNICA U SAD: Marihuana im postaje najunosniji biznis!
Foto: Beta Ap

Radnje s kanabisom niču širom Amerike

ZELENA GROZNICA U SAD: Marihuana im postaje najunosniji biznis!

Planeta -
Otkako je država Kolorado 1. januara počela legalnu prodaju lake droge, u kasama 24 prodavnice našlo se više od pet miliona dolara, a ove godine očekuje se da će promet dostići 2,34 milijarde dolara

DENVER - Zarada najvažnija.Amerikancima prodaja opojnog sredstva marihuane postaje jedan od najunosnijih biznisa kojim ta zemlja namerava da uzdigne svoju privredu. Previše kupacaNaime, samo prvog dana legalne prodaje kanabisa u američkoj državi Kolorado u 24 prodavnice u kasama je bilo više od milion dolara, a u prvih sedam dana taj iznos je premašio pet miliona. Uz to, kupci i dalje u dugačkim redovima stoje kako bi došli do svoje merice droge, zbog čega su neki trgovci čak bili primorani da zatvore radnje jer nisu uspeli da nabave dovoljne količine robe. Očekuje se da će samo Kolorado u 2014. od prodaje tog proizvoda zaraditi 70 miliona dolara, od kojih će 40 miliona biti uloženo u škole.Kolorado je prvi, počevši od 1. januara, legalizovao uzgoj i trgovinu marihuane za punoletne osobe, a država Vašington će to isto učiniti krajem godine. Pored toga, u još 18 saveznih država legalna je upotreba tog sredstva za medicinske potrebe, dok se u državama poput Aljaske i Kalifornije takođe priprema teren za potpunu legalizaciju.Stalni rastNajnovija analiza tržišta marihuane koju je uradila kompanija „Ark vju grup“ iz San Franciska pokazala je da će promet od legalne prodaje kanabisa u 2014. dostići čak 2,34 milijarde dolara. Radi poređenja, ranije je taj iznos bio 1,44 milijarde. Istraživanje je isto tako pokazalo da bi tržište tog opojnog sredstva u SAD u narednih pet godina čak moglo da naraste do neverovatne 10,2 milijarde, naravno, ukoliko se uzme u obzir da će nesmetana prodaja i distribucija te vrste droge biti omogućena u još nekim američkim državama.Zbog novog privatnog sektora mnogi su u Koloradu pohrlili da otvore prodavnice u kojima bi prodavali marihuanu. Iz tog razloga je poreska uprava SAD zatrpana zahtevima za otvaranje novih firmi.

Ne mogu da dočekaju... Redovi za paketiće
Ne mogu da dočekaju... Redovi za paketiće

Roditelji opsedaju KoloradoMASOVNO KUPUJU ZA BOLESNU DECUOtkako je Kolorado legalizovao upotrebu marihuane, tu američku državu opsedaju roditelji bolesne dece koji se nadaju da će to opojno sredstvo izlečiti njihove najmilije. Ona može da se primeni u lečenju epilepsije, a poznat je slučaj Šarlot Figi (7), čija je veoma teška forma epilepsije tretirana marihuanom, što je dovelo do poboljšanja. Devojčicini roditelji tvrde da je njihovo dete imalo i do 300 epileptičnih napada nedeljno, da bi joj se nakon upotrebe kanabisa u proseku napadi proredili na svega jedan za sedam dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track