KINEZI PREDSTAVILI NOVI TENK: ZTZ 99G nezaustavljiva zver sa istoka!
Foto: Printscreen Youtube

Prikazali ga na manevrima

KINEZI PREDSTAVILI NOVI TENK: ZTZ 99G nezaustavljiva zver sa istoka!

Planeta -
ZTZ 99 važi za jednog od 10 najboljih tenkova na svetu, a poznat je u javnosti i kao “zver sa istoka” koji ima novi oblik, aktivni sistem zaštite tenka, sistem za upravljanje vatrom i bolju municiju

PEKING - Kineska armija na nedavnim vojnim manevrima koji su održani u decembru 2013 godine u regionu Šenjang na granici Kine i Severne Koreje testirala je najnoviju verziju glavnog borbenog tenka Tajp 99 pod oznakom ZTZ 99G koji je prvi put predstavljen javnosti.

Inače ZTZ 99 važi za jednog od 10 najboljih tenkova na svetu, a poznat je u javnosti i kao “zver sa istoka”.Nova testiranja tenka usledila su između 10 i 17 januara ove godine.

Nova verzija ZTZ 99G ( poznat i pod oznakom WZ 123) u odnosu na prethodnu verziju ovog tenka ima novi oblik, aktivni sistem zaštite tenka i sistem za upravljanje vatrom.

ZTZ 99G je veći od svog prethodnika opremljen je savemenim osmatračko-nišanskim sistemom za komandira tenka.

U tenk je ugrađen i nov sistem za elektronske protivmere. Takođe ima i bolji sistem za upravljanje vatrom.Tenk je zadržao top kalibra 125 mm sa automatskim punjačem.

Za top je izrađena i kvalitetnija municija, a tenk ima veći maksimalni radijus kretanja nego ruski T 72, tvrde predstavnici kineske armije.

Visoki oficiri kineske armije još uvek nisu otkrili više detalja o ovom tenku, a kineski civilni i vojni mediji tvrde da granata modernizovanog ZTZ 99G može probiti oklop savremenih zapadnih tenkova uključujući britanskog Čelindžera 2 i američkog Abramsa M1.

http://www.youtube.com/watch?v=IysLx8UKQfA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track