Najnovije vesti

OVO JE PUTINOVA LIMUZINA: Može da izdrži nuklearni udar!
Foto: Instagram

Do 100 na sat za 4,2 sekunde

OVO JE PUTINOVA LIMUZINA: Može da izdrži nuklearni udar!

Planeta
Nova ruska superlimuzina, Marusje L2, biće namenjena predsedniku Vladimiru Putinu i ostalim visokim državnim funkcionerima

RUSIJA - Objavljena je maketa nove ruske superlimuzine, Marusje L2, koja će biti namenjena predsedniku Vladimiru Putinu i ostalim visokim državnim funkcionerima.

Ova limuzina, koja na prvi pogled podseća na citroenovu “žabu”, biće teška skoro jednu tonu, ali će za 4,2 sekunde dostizati brzinu od 100 kilometara na sat. Iako se na otkriva od kakvog će materijala biti izrađena, zna se da će se raditi po tehnici kao i bolidi Formule 1 - što lakši, brži i sigurniji.

Automobil će, naravno, imati automatizovani kokpit koji će se izrađivati u najpoznatijoj ruskoj fabrici satova Denisov. Limuzina će biti blindirana i moći će izdržati i lakši nuklearni udar. Stakla će biti zatamnjena i neprobojna.Marusia će se proizvoditi u ograničenoj količini i služiće isključivo kao automobil za visoke državne funkcionere pa ga, zasad, niko neće moći da ga kupi na tržištu.

Projekat tog ruskog turboauta napravili su stručnjaci Središnjeg znanstveno-istraživačkog instituta automobilistike i autodinamike (NAMI).

Automobil će se proizvoditi u moskovskoj fabrici ZIL, gde se i sada rade automobili za Kremlj, i to u saradnji sa firmom Marusia Motors Nikolaja Fomenka, poznatog ruskog autoinženjera, kaskadera i vozača relija koja proizvodi vozila po narudžbi.

Kako pišu ruski mediji, proizvodnja superlimuzine trebalo bi da počne 2015. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=K0tv-H7BBeI#t=18

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...