OSTALI BEZ VIJAGRE: Britanskoj vojsci ukradene tablete vredne 7,2 miliona funti

Oslabljeni

OSTALI BEZ VIJAGRE: Britanskoj vojsci ukradene tablete vredne 7,2 miliona funti

Planeta -
Među nestalim stvarima su i 100 bajoneta, delovi pušaka i na hiljade šaržera sa pravom municijom ili ćorcima, kao i replika automatske jurišne puške AK-47, koja je kasnije pronađena

LONDON - Velika količina tableta vijagre samo je jedna od stavki na popisu stvari, vrednih 7,2 miliona funti (8,8 miliona evra), koje su nestale iz zaliha britanske vojske u proteklih sedam godina, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane.

Kako prenosi AFP, iz vojnih zaliha "isparilo" je 5.800 funti vrednih pilula za potenciju koje vojska koristi za lečenje visinske bolesti.

Među nestalim stvarima su i 100 bajoneta, delovi pušaka i na hiljade šaržera sa pravom municijom ili ćorcima, kao i replika automatske jurišne puške AK-47, koja je kasnije pronađena.

Prema pisanju lista "Tajms", iz vojnih zaliha su netragom nestali i trup aviona, kamion, oprema za karaoke i pulsni oksimetar za merenje zasićenosti kiseonikom krvi, koji je ukraden iz nuklearne podmornice "Embuš".

"Bezbednost našeg osoblja i imovine je od najvećeg značaja i ministarstvo odbrane naporno radi kako bi otkrilo i sprečilo krađu", izjavio je portparol ministarstva.

"Ali, kao što se krađe događaju i u širem društvu, ni ministarstvo odbrane nije imuno na ovu pojavu, zato aktivno ohrabrujemo pojedince da prijave krađu ili sumnju u krađu", naveo je on.

Ministarstvo je prošle godine osnovalo upravu protiv krađe i za izgubljene stvari, koje je uspelo da povrati oko 600.000 funti vrednih predmeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track