KARAMBOL U INDIJANI: Troje mrtvih u lančanom sudaru od 40 automobila
Foto: AP Photo

Teška nesreća

KARAMBOL U INDIJANI: Troje mrtvih u lančanom sudaru od 40 automobila

Planeta -
Najmanje 20 ljudi je povređeno. Sudar se dogodio na autoputu I-94 koji vodi od Čikaga ka Mičigenu

MIČIGEN SITI - Najmanje tri osobe su poginule, a više od 20 ih je povređeno u lančanom sudaru u kome je učestvovalo više od 40 vozila na auto-putu u Mičigen Sitiju, na severozapadu američke države Indijana, saopštila je policija.

Sudar se dogodio juče po podne po lokalnom vremenu na autoputu I-94 koji vodi od Čikaga ka Mičigenu, a najmanje jedna osoba nalazi se nekoliko sati zarobljena u automobilu i spasioci pokušavaju da je izvuku iz vozila, javljaju američki mediji.

Prema navodima pripadnice policije iz Indijane En Vodžas, između 20 i 30 osoba je povređeno, među kojima je jedna osoba zadobila povrede opasne po život i nalazi se u kritičnom stanju, dok je jedna osoba helikopterom prevezena u bolnicu. Vodžasova je izjavila da su tri obližnje bolnice primile oko 20 pacijenata. Saobraćaj na auto-putu je bio nekoliko sati u potpunosti obustavljen, a kasno sinoć za sobraćaj je otvorena zapadna traka auto-puta.Prema navodima Nacionalne meteorološke službe, u vreme sudara padao je sneg, a vidljivost je bila znatano smanjena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track