ZLOČIN KOJI JE POTRESAO AUSTRALIJU: Otac bacio ćerku (4) sa mosta visokog 68 metra
Foto: Printscreen Yt

Monstruozni zločin

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO AUSTRALIJU: Otac bacio ćerku (4) sa mosta visokog 68 metra

Planeta -
Artur Frimen izašao je iz kola noseći devojčicu Darsi kao džak. Prebacio ju je preko ograde i, kao da je obična kesa, ispustio preko ivice

MELBURN - Darsi Friman je imala samo četiri godine kada je njena pogibija pogodila javnost tolikom silinom da su svedoci jedva uspeli da ispričaju šta su videli - njeno maleno telo koje sa mosta leti u svoju smrt.

Artur Frimen, nezaposleni programer oženio je Petu Barns i sa njom dobio troje dece. Sina Bena (11), ćerku Darsi (4) i sinčića Džeka (2).

Za ovu nesrećnu decu sutrašnji datum pre pet godina označio je početak pakla. Doduše, problemi su počeli kada se porodica vratila iz Velike Britanije u Melburn.

Njihov otac je trpeo silovite promene raspoloženja koje su izazivale histerične svađe sa njegovom suprugom. Kako je njegovo stanje postajalo sve gore, tako se Peta sve više plašila za bezbednost svoje dece. Nakon što je Friman počeo fizički da nasrće na nju i decu Peta se razvela u želji da se otrese sve nasilnijeg Artura. Uzalud.

Mentalno razoreni Frimen bio je tempirana bomba koja je nakon razvoda postala još nestabilnija. Dok je prevozio decu, svo troje, preko mosta Vestgejt temperatura je bila ogromna, preko četrdeset stepeni, a panika u Arturovom umu rasla je sve više. Bivša žena je zatražila starateljstvo nad decom, on je bio nezaposlen, živeo je sam a uz sve to Darsi je tog dana trebalo prvi put da ode u školu - a on je kasnio.

Bivša supruga je čekala decu kod škole. Kako nisu došli na vreme pozvala je Artura da vidi šta se dešava, usledio je jeziv odgovor - više nikada nećeš videti decu.

Svedoci su jedva ispričali ono što su videli. Kola koja skreću ka zaustavnoj traci mosta. Oca koji izlazi iz vozila i nosi ćerkicu kao džak, prebacuje je preko ograde i, kao da je obična kesa, ispušta preko ivice.Motorciklista Bari Nelson vozio je svoju ženu na posao kada je ugledao scenu.

"Čovek je prebacio devojčicu preko ivice mosta. Mislio sam da samo želi da je uplaši. Onda je pustio da padne", rekao je svedok. Siroto dete je padalo 68 metara u duboku reku.

Još jedan motorciklista video je zločin: Ubica je odšetao polako, kao da nema nijednu brigu na svetu. Pozlilo mi je. Izgledalo je nestvarno", rekao je svedok.

Sve više ljudi sa mosta zvalo je policiju u panici "videli smo dete kako pada sa mosta", a operativci u centrali molili su se da je neka greška, da je neko bacio paket ili poveći predmet. Da im se učinilo.

Za to vreme, maleni Ben je u kolima molio oca da se vrati po sestricu.

"Tata, Darsi ne zna da pliva, molim te ne ostavljaj je", ponavljalo je dete.

Komunalna policajka koja je bila ne mestu nesreće gledala je kako policija pokušava da oživi Darsi. Od užasa i nemoći je pala na kolena.

Žena koja je oživljavala dete davala je sve od sebe da pomogne. Davala joj je veštačko disanje punih pola sata."Na stotinu puta sam bila u ovakvoj situaciji. Ovaj put uhvatila sam sebe kako razgovaram sa besvesnom devojčicom. Bodrila sam je, molila da ne odustaje", rekla je žena. Nažalost, Darsi nije uspela da se izbori. Njena mala pluća previše su se napunila tečnošću. Policajka koja je pokušala da oživi saopštila je majci užasnu vest. "Tako mi je žao. Vaša ćerka je bila jaka i lavovski se borila. Za to kratko vreme koliko sam bila pored nje trudila sam se da se oseća voljeno, da ode osećajući da je voljena", slomila se policajka koja se sklonila od porodice da bi se isplakala.

Kolege su dan Darsine smrti nazvale najgorim danom u svojoj karijeri. Neki su čak zatražili premeštaj - nisu mogli da gledaju mesto gde je poginula.

Friman je na suđenje namerno došao zapušten, neobrijan i nepodšišane kose. Hteo je da izgleda kao da je neuračunljiv i da se pozove na to kao odbranu. Porota nije nasela.

"Motiv koji je postojao za vaš zločin nije imao nikakve veze sa nevinom žrtvom. Ubili ste ćerku da biste povredili bivšu ženu na najgori mogući način. Izabrali ste mesto ubistva koje će uvući javnost u celu priču na način koji smo retko, ako i ikada sreli, to vređa ceo kolektiv", rekao je sudija i osudio krvnika na doživotnu robiju sa minimalnom kaznom od 32 godine.

http://www.youtube.com/watch?v=pT6hGNwm76I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track