NEREDI U KARAKASU: Policija pucala gumenim mecima po Madurovim protivnicima

Protesti opozicije

NEREDI U KARAKASU: Policija pucala gumenim mecima po Madurovim protivnicima

Planeta -
Oko 100 mladih demonstranata, uglavnom studenata, gađalo je kamenicama policiju koja je čuvala ulice oko kancelarije federalnog tužilaštva

KARAKAS - Venecuelanske bezbednosne snage ispalile su danas gumene metke kako bi smirile nasilne demonstrante posle najvećeg protesta otkad je pre godinu dana ponovo izabrana vlada predsednika Nikolasa Madura.

Oko 100 mladih demonstranata, uglavnom studenata, gađalo je kamenicama policiju koja je čuvala ulice oko kancelarije federalnog tužilaštva u Karakasu.

S druge strane policijskog kordona bile su okupljene pristalice vlade, ali nije poznato šta je izazvalo incident, kao ni da li je bilo povređenih.

Danas su u Karakasu bile održane mirne demonstracije u organizaciji opozicije, kojima je prisustvovalo oko 10.000 ljudi.

U prethodne dve nedelje u različitim delovima Venecuele bilo je nasilnih protesta studenata. Pristalice vlade okupile su se da bi podržale Madura koji optužuje protivnike da nasilno pokušavaju da ga svrgnu s vlasti dva meseca pošto su njegovi kandidati ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike.

Opozicija optužuje vladu zbog raširenog kriminala do ekonomskih problema ali je ujedinjena u tome da želi da Madura primora da ode s vlasti ustavnim sredstvima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track