PRISLUŠKIVANI: Novi kompromitujući snimak Erdoganovog razgovora sa sinom (VIDEO)
Foto: Beta

Afera potresa Tursku

PRISLUŠKIVANI: Novi kompromitujući snimak Erdoganovog razgovora sa sinom (VIDEO)

Planeta -
Na snimku navodni Erdogan traži od svog sina Bilala da ne prihvati ponuđenu sumu novca u nekom poslu, već da sačeka da druga strana ponudi više, kao što je obećala

ISTANBUL - Drugi kompromitujući zvučni snimak navodnog razgovora turskog predsednika Erdogana sa sinom postavila je na Jutjub osoba pod pseudonimom Haramzadeler.

Na snimku navodni Erdogan traži od svog sina Bilala da ne prihvati ponuđenu sumu novca u nekom poslu, već da sačeka da druga strana ponudi više, kao što je obećala.

"Ostali donose. Što ne može i on da donese? Šta oni misle, šta je posao?... Ali ne brini, pašće oni nama u krilo", kaže navodni Erdogan sa snimka.

Prethodno se, u ponedeljak, pojavio audio snimak još jednog razgovora, u kojem Erdogan nalaže sinu da iz jedne kuće skloni znatnu količinu gotovine.

Taj razgovor se navodno dogodio 17. decembra prošle godine, kada su u policiju privedena tri sina članova turske vlade pod optužbom za korupciju i podmićivanje.

Iz Erdoganove kancelarije potom je izdato saopštenje da je snimak lažan, da predstavlja "nemoralnu montažu" i da će protiv počinilaca biti pokrenut sudski postupak.

Erdogan tvrdi da istrage o korupciji protiv ljudi iz njegovog okruženja predstavljaju zaveru protiv vlade uoči lokalnih izbora u martu i predsedničkih u aprilu.

"Proverićemo da li su snimci lažni ili ne, a zasad se ne planira nikakvo saopštenje", izjavio je povodom navedenih snimaka neimenovani visoki zvaničnik turske vlade.

http://www.youtube.com/watch?v=46IPrTw9RKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track