STIŽU POJAČANJA: Pentagon udvostručio broj borbenih aviona nad Baltikom

pritisak na Rusiju

STIŽU POJAČANJA: Pentagon udvostručio broj borbenih aviona nad Baltikom

Planeta -
U Misiji protivvazdušne odbrane NATO nad baltičkim državama (NATO-PVO Brza reakcija upozorenja nad Estonijom, Litvanijom i Letonijom) Pentagon će poslati dodatnih šest aviona F-15 i jedan KC-135 za pretakanje goriva ove nedelje

VAŠINGTON - Pentagon je udvostručio broj svojih borbenih aviona koje šalje u misiju NATO nad Baltikom i šalje avion za pretakanje goriva letilicama u vazduhu, saopštio je danas američki zvaničnik.

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel najavio je ranije danas planove za ojačavanje 10 godina stare misije NATO nad nebom Estonije, Letonije i Litvanije kao deo odgovora Vašington na krizu u Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

U Misiji protivvazdušne odbrane NATO nad baltičkim državama (NATO-PVO Brza reakcija upozorenja nad Estonijom, Litvanijom i Letonijom) Pentagon će poslati dodatnih šest aviona F-15 i jedan KC-135 za pretakanje goriva ove nedelje.

Sjedinjene Američke Države su ranije misiju opremile sa četiri svoja aviona F-15 koja pomaže u otkrivanju i reagovanju na povrede vazdušnog prostora baltičkih zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track