POZIVAO U NAPAD NA RUSIJU: Ukrajinski desničar na poternici Interpola

Saradnik čečeniskih terorista

POZIVAO U NAPAD NA RUSIJU: Ukrajinski desničar na poternici Interpola

Planeta -
U nedelju, 2. marta Jaroš je pozvao ruskog najtraženijeg teroristu Umarova, da deluju protiv Rusije, u obraćanju postavljenom na stranici radikalne grupe Desnog sektora na ruskoj društvenoj mreži

MOSKVA - Rusija je za podsticanje terorizma optužila lidera ukrajinske radikalne grupe Desni sektor Dmitrija Jaroša, pošto je on pozvao vođu čečenskih ekstremista Doku Umarova da napadne Rusiju.

"Istraga veruje da je Jaroš javno pozivao protiv ruskih snaga na ekstremne akcije i terora na teritoriji Rusije", rekao je portparol Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

On je dodao da će, u bliskoj budućnosti, istraga zahtevati njegovo hapšenje.

Jaroš još nije stavljen na Interpolovu poternicu, jer je to na generalnom sekretaru te međunarodne policijske organizacije da obavesti države članice o tome.

U nedelju, 2. marta Jaroš je pozvao ruskog najtraženijeg teroristu Umarova, da deluju protiv Rusije, u obraćanju postavljen na stranici radikalne grupe Desnog sektora na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte".

Agencije su ranije javile da je, prema izveštajima ruskih medija, ova radikalna grupa navela je da je veliki broj naoružanih Ukrajinaca podržao Čečene u borbi protiv ruskih snaga i da je vreme da Umarov podrži Ukrajinu.

Opunomoćenik Ministarstva spoljnih poslova Rusije Konstantin Dolgov je odgovorio pitanjem "da li se na takve demokrate u Ukrajini oslanja Zapad".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track