IPAK SRUŠEN: Ostaci nestalog aviona u Vijetnamu, Mardok optužuje džihadiste!?

Potraga za nestalom letelicom

IPAK SRUŠEN: Ostaci nestalog aviona u Vijetnamu, Mardok optužuje džihadiste!?

Planeta -
U avionu su se nalazila dva putnika sa ukradenim pasošima, a međunarodna policijska organizacija Interpol navela je da nijedna zemlja nije povodom informacija o ukradenim pasošima pregledala njenu bazu podataka

HO ŠI MIN - Mogući ostaci aviona malezijske avio kompanije Malezijan erlanjs, koji je nestao juče, primećeni su kod obale vijetnamskog ostrva To Čua, rekao je danas neimenovani viši zvaničnik Vijetnama.

"Jedan vijetnamski avion je saopštio da je pronašao dva polomljena objekta, koja najverovatnije pripadaju letelici, nedaleko od ostrva To Ču", rekao je taj zvaničnik za agenciju Frans pres. U području Malezije i Vijetnama je trenutno noć (23.30 po srednjeevropskom vremenu), bez mesečine, te nikakva potraga nije moguća pre sutra ujutru po lokalnom vremenu, kada će u pomenutu oblast biti upućen avion za pretraživanje terena i brodovi, navodi agencija Frans pres.

Ostrvo To Ču, blizu koga su pronađeni objeki koji možda potiču sa nestalog aviona, predstavlja liniju razdvajanja vijetnamskih i malezijskih teritorijalnih voda. To je ista oblast u Južnom Kineskom moru, gde su nekoliko kilometara dalje primećene dve pruge prosutog goriva. Avion "boing 777" nestao je juce između Malezije i Vijetnama, sat vremena po poletanju iz Kuala Lumpura. Avion sa 239 osoba, leteo je za Peking.

Kako je ranije saopšteno, u avionu su se nalazila dva putnika sa ukradenim pasošima, a međunarodna policijska organizacija Interpol navela je da nijedna zemlja nije povodom informacija o ukradenim pasošima pregledala njenu bazu podataka. Malezija je danas otvorila istragu za terorizam povodom nestanka aviona.

Medijski mogul Rupert Mardok napisao je na svom profilu na Tviteru da veruje da su avion oborili džihadisti kako bi napravili problem Kini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track