Najnovije vesti

RUSI ZAPUCALI: Otvorili vatru pri preuzimanju baze na Krimu
Foto: Reuters

Situacija se zaoštrava

RUSI ZAPUCALI: Otvorili vatru pri preuzimanju baze na Krimu

Planeta
Ruske trupe provalile u bazu u blizini grada Bakčisaraj nešto posle dva sata po podne po lokalnom vremenu, oduzele mobilne telefone ukrajinskim vojnicima i počele da pomeraju njihova vozilaKrimu

Ruske trupe otvorile su danas vatru iz automatskog oružja tokom preuzimanja baze ukrajinskih pomorskih snaga na Krimu, javila je agencija Iterfaks pozivajući se na izjavu neimenovanog ukrajinskog oficira.

On je rekao da su ruske trupe provalile u bazu u blizini grada Bakčisaraj nešto posle dva sata po podne po lokalnom vremenu, oduzele mobilne telefone ukrajinskim vojnicima i počele da pomeraju njihova vozila.

Nijedan od ukrajinskih vojnika nije povređen, a komandant baze pokušava da pregovara o okončanju akcije, prenosi Rojters i dodaje da drugi detalji za sada nisu poznati.

Ruske snage, koje su preuzele kontrolu nad izvesnim brojem vojnih objekata širom ukrajinskog poluostrva na Crnom moru, do sada nisu razmenjivale vatru sa ukrajinskim trupama, navodi britanska agencija.

Ruske snage učvrstile su ranije danas svoje prisustvo na Krimu, preuzevši vojnu bolnicu u Simferopolju i bazu ukrajinske vojske u Sevastopolju, nekoliko dana pred referendum na kojem će stanovnici poluostrva odlučiti o budućnosti ovog regiona.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...