Žirinovski: Obama, podnesi ostavku! SAD, napolje iz G8!
Foto: Reuters

Prozivka

Žirinovski: Obama, podnesi ostavku! SAD, napolje iz G8!

Planeta -
Barak Obama mora da bude opzvan zbog finansiranja ekstremističkih radikalnih grupa u Ukrajini. Amerikanci treba da ga oteraju, rekao Vladimir Žirinovski u Dumi

MOSKVA - Vođa Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski izjavio je da Barak Obama, predsednik SAD treba da podnese ostavku, a da Ameriku treba isključiti iz G8, javlja Interfaks.

Obaminu ostavku Žirinovski je tražio na plenarnoj sednici Dume. "Obama mora da bude opzvan zbog finansiranja ekstremističkih radikalnih grupa u Ukrajini. Amerikanci treba da ga oteraju", kazao je žirinovski.

"Ko im daje pravo da nama prete isključenjem iz G8? isto tako mi treba da tražimo njihovo izbacivanje zbog napada na Kosovo, Irak, Libiju", rekao je Žirinovski danas u Dumi. "Pomislili biste da su oni iskreni na tim događajima (u okviru G8, prim. Interfaksa). Društveno okupljanje na kojem se popije šampanjac i lepo se rastane, a to ne znači da smo otišli srećni i zadovoljni", ocenio je on.

Takođe je dodao da je nedopustivo pretiti Rusiji sankcijama jer su one mere utvrđene odlukama međunarodnih tela zbog nekih strašnih događaja, a kad je reč o zaštiti građana samo varvari mogu da govore o sankcijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track