NAPAD NA ŠKOLU U BUGARSKOJ: Psihički bolesnik pretio đacima, ubio policajca
Foto: Reuters

Opsadno stanje

NAPAD NA ŠKOLU U BUGARSKOJ: Psihički bolesnik pretio đacima, ubio policajca

Planeta -
Pucao na policiju, trojicu ranio. Zabarikadirao se. Gas, struja i voda njegovom stanu su isključeni, a ostali stanari su evakuisani. Odmah je zatvorena i škola čijim đacima i zaposlenima je pretio

SOFIJA - Jedan policajac je poginuo, a trojica su ranjena u pokušaju da spreče napad na jednu školu u bugarskom selu Lijaskovetsu u centru Bugarske.

Muškarac, za koga bugarski mediji navode da je mentalnih bolesnik, pretio je đacima i zaposlenom osoblju škole iz svoje kuće, smeštene preko puta te školske ustanove, a zatim je otvorio vatru na policiju, precizirano je."Muškarac se zatvorio u svojoj kući i otvorio je vatru na policiju... pošto je pretio direktoru škole smeštene preko puta njegove kuće", objasnio je jedan zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Čovek (53) i dalje je zabarikadiran u svojoj kući. Dopremanje gasa, struje i vode njegovom stanu su isključeni, a ostali stanari su evakuisani. Odmah je zatvorena i škola čijim đacima i zaposlenima je on pretio. Direktor škole Nikolaj Kožuharov policiji je 20. februara prijavio niz pretnji koje je školi uputio taj muškarac.

"On se žalio na buku koja je dolazila iz škole, a koja je ometala njega i njegovu majku, upozoravajući da je lovac i da će se sve završiti loše", rekao je direktor škole za državni bugarski radio BNR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track