RUSKA DUMA: Što su jače sankcije SAD i EU mi smo jedinstveniji!

Deputati jednoglasno

RUSKA DUMA: Što su jače sankcije SAD i EU mi smo jedinstveniji!

Planeta -
Deputati su jednoglasno usvojili izjavu kojom se od američkog predsednika Baraka Obame i političara Evropske unije traži da prošire sankcije koje su im nametnuli 17. marta u vezi sa situacijom u Ukrajini. Za ovaj dokument glasalo je 353 poslanika

MOSKVA - Poslanici ruske Dume veruju da će oštrije sankcije koje bi mogle biti nametnute Ruskoj Federaciji zapravo pomoći ujedinjenju ruske političke elite.

Deputati su jednoglasno usvojili izjavu kojom se od američkog predsednika Baraka Obame i političara Evropske unije traži da prošire sankcije koje su im nametnuli 17. marta u vezi sa situacijom u Ukrajini. Za ovaj dokument glasalo je 353 poslanika, javlja Iter Tass.

"Predlažemo gospodinu Obami i gospodi evrobirokratama da uključe sve poslanike Državne dume koji su glasali za ovu izjavu na listu ruskih državljana na koje se odnose sankcije SAD i EU", navedeno je u deklaraciji.

"Stejd dipartment i Evropska unija su 17. marta preduzeli smešne korake pokušavajući da uplaše ježa", izjavio je Mihail Markelov, prvi zamenik predsednika Odbora za društvene i verske organizacije iz Jedinstvene Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija zna kako se to završava.

"U mnogim državama sankcije su već bile korišćene - protiv Srbije, Belorusije, Sirije. Međutim ove države nisu izgubile svoje samopouzdanje i svoj identitet, već su ostale nezavisne zemlje", naveo je on.

"Što se tiče sankcija, bilo koje sankcije danas će ujediniti našu političku elitu jer, kako pokazuje istorija, u teškim vremenima i onda kada nam pretnja dolazi spolja, mi smo uvek bili ujedinjeni i jedinstveni - poslovni ljudi i radnici, bez obzira na njihova politička gledišta", zaključio je Merkelov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja