Počelo objavljivanje dokumenata Bila Klintona o Srbiji!
Foto: AP

Nacionalni arhiv SAD

Počelo objavljivanje dokumenata Bila Klintona o Srbiji!

Planeta -
Sa dokumenata koja će biti objavljena, oznaka poverljivosti je skinuta u januaru 2013. godine, a sada su službenici Nacionalne arhive obavestili kancelarije Klintona i predsednika Baraka Obame da će ih obelodaniti

VAŠINGTON - Nacionalni arhiv SAD počeo je da objavljuje najavljenih 2.500 stranica dokumenata Bila Klintona iz vremena kada je on obavljao dužnost predsednika, javio je AP, dodajući da će među njima biti i dokumenta o Srbiji.

Dokumenta koja će se sada objaviti odnose se i na Srbiju, a tu su i zapisi dvojice njegovih savetnika, dokumenti vezani za njegov oproštajni govor i druga pitanja. Biće objavljene i beleške savetnika Majkla Voldmana koji je pisao govore Klintonu i savetnika za domaću politiku Ajra Magazinera.

Novi set dokumenata sadrži skice Klintonovih govora, podatke o načinu na koji će se rešavati klimatske promene, o republikanskim oponentima i medijima.

To je drugi set dokumenata koji su počeli da se objavljuju od februara.Oni su deo od oko 30.000 stranica prikupljenih dokumenata, koji će biti javno distribuirani narednih sedmica. Do sada je objavljeno oko 8.000 stranica predsedničke dokumentacije Bila Klintona, što je deo od oko 30.000 stranica iz predsedničke biblioteke u Litl Roku, u saveznoj državi Arkanzas. Sa dokumenata koja će biti objavljena, oznaka poverljivosti je skinuta u januaru 2013. godine, a sada su službenici Nacionalne arhive obavestili kancelarije Klintona i predsednika Baraka Obame da će ih obelodaniti. Obe kancelarije su nedavno dale saglasnost za njihovo objavljivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track