Crnogorac Ranko Krivokapić ide da miri Moskvu i Kijev!
Foto: Fonet

Iskustvo

Crnogorac Ranko Krivokapić ide da miri Moskvu i Kijev!

Planeta -
Znamo kako je bilo teško ostvariti dijalog između slovenske braće Hrvata i Srba, Bošnjaka i Srba, pa iz iskustva možemo da pomognemo, kaže Ranko Krivokapić

Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić, u svojstvu predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, posetiće Moskvu i Kijev u nastojanju da pomogne rešavanje ukrajinske krize, javlja Tanjug.

Predsednik Krivokapić će prvo razgovarati sa zvaničnicima Rusije, objavio je jutros Radio Crne Gore, a zatim će otići u Ukrajinu. Krivokapić je ranije više puta istakao da ukrajinsku krizu treba rešiti dijalogom.

Šef parlamenta je tokom premijerskog sata prošle sedmice rekao da Crnogorci bolje razumeju situaciju u Ukrajini od drugih naroda, navodeći da Crnu Goru jugoslovensko iskustvo obavezuje da pomogne toj zemlji. „Znamo kako je bilo teško ostvariti dijalog između druge slovenske braće, Hrvata i Srba, Bošnjaka i Srba, ali sa iskustvom koje imamo treba svi da pomognemo rešavanju krize, ne samo predsednik vlade, šef diplomatije i ja“, poručio je Krivokapić u parlamentu.

Inače, Crna Gora je uvela sankcije Rusiji zbog prisajedinjenja Krima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track