NAJDŽEL FARAŽ: Divim se Vladimiru Putinu!
Foto: Reuters

Raste armija Putinovih obožavalaca

NAJDŽEL FARAŽ: Divim se Vladimiru Putinu!

Planeta -
Ne odobravam njegovu politiku, ali kao operativac me oduševljava, kaže Najdžel Faraž, vođa britanske partije Nezavisnost.

LONDON . Predsednik Rusije Vladimir Putin osvaja ne samo žensku populaciju, nego i srca političara; najnoviji obožavalac mu je Najdžel Faraž, predsednik britanske partije Nezavisnost.

Faraž kaže da ne odobrava način na koji je Rusija anektirala deo Ukrajine, ali ga Putin, bivši kagebeovac, oduševljava kao operativac.

"Način na koji je izveo situaciju sa Sirijom. Briljantno. Ne odobravam njegovu politiku. Koliko im je novinara u zatvoru?", kazao je Faraž, inače najuporniji britanski evroskeptik.

Najdžel Faradž: EU je isprovocirala Vladimira Putina       Foto Reuters
Najdžel Faradž: EU je isprovocirala Vladimira Putina Foto Reuters

Faraž je prošle nedelje u političkoj debati sa zamenikom britanskog premijera Nikom Klegom izneo i razumevanje na situaciju u Ukrajini, optuživši EU da ima krvave ruke zbog podrške Majdanskom protestu, koji je bio okidač za svrgavanje proruskog predsednika Viktora Janukoviča. "Ako ruskog medveda bocnete štapom, on će vam uzvratiti... Treba da pognemo glavu od sramote. Dali smo lažnu seriju nade grupi ljudi u zapadnoj Ukrajini da se okrenu i, zapravo, sruše sopstvenog izabranog lidera. To je isprovociralo Putina i mislim da EU, iskreno, ima krvave ruke zbog Ukrajine", rekao je Faraž. Kleg je odgovorio da je "perverzno i uvredljivo" da se sugeriše da je ustanak u Ukrajini bila "greška EU" i da će Feridž morati da objasni zbog čega drži stranu ruskom predsedniku.

Protivnici su ga smesta optužili za politiku "Slažem se s Vladom" i da dobija smernice ravno iz Kremlja. Inače, evropski konzervativci vole Putina jer se surpotstavlja homoseksualnim brakovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track