Najnovije vesti

UŽASNUTI OTAC: Ubili su mi sina s leđa!
Foto: Kurir Štampano

Ukrajinci ne biraju sredstva

UŽASNUTI OTAC: Ubili su mi sina s leđa!

Planeta
On nije bio vojnik, niti terorista, već je samo branio svoju rodnu grudu. Bio je dobra osoba, pun života, poletan i nasmejan. Više ga nema - kroz suze je ispričao svoju tragediju nesrećni Vladimir

SLAVJANSK - Nije dočekao 22. rođendan.
Ukrajinac iz Slavjanska Vladimir Lubenec začuo je u petak kratak rafal nedaleko od svog doma na periferiji grada na istoku Ukrajine. Odmah je posumnjao da su ukrajinske snage napale jedan od punktova koji drže proruski aktivisti, među kojima je bio i njegov 21-godišnji sin Aleksandar. Telefonom je pokušao da ga dobije, ali je umesto sinovljevog glasa čuo nepoznatog čoveka koji mu je saopštio da je njegovo dete mrtvo.

- Ubijen je hicem u leđa, samo nekoliko dana pre 22. rođendana. On nije bio vojnik, niti terorista, već je samo branio svoju rodnu grudu. Bio je dobra osoba, pun života, poletan i nasmejan. Više ga nema - kroz suze je ispričao svoju tragediju nesrećni Vladimir.

Aleksandar Lubenec je jedan od mnogih mladića iz Slavjanska i okoline koji su se priključili takozvanim snagama samoodbrane, koje se oštro suprotstavljaju „fašističkoj administraciji u Kijevu“, kako je oni nazivaju.

(A. S. B.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...