Vilijam Hejg zapretio Moskvi: Proširićemo sankcije, cena za Rusiju raste
Foto: Reuters

Pritisak

Vilijam Hejg zapretio Moskvi: Proširićemo sankcije, cena za Rusiju raste

Planeta -
Savet EU na nivou ambasadora sutra treba da donese odluku o proširenju "crne liste" za Rusiju sa dodatnim imenima osoba u okviru "drugog nivoa" sankcija

LONDON - Nova runda sankcija Rusiji podrazumevaće proširenje postojećih mera, uključujući zabrane putovanja i zamrzavanje uloga pojedinaca, izjavio je šef britanske diplomatije Viljem Hejg.

"Nastavićemo sa dodatnim sankcijama, cena za Rusiju će rasti", rekao je šef britanskog Forin ofisa za Skaj njuz.

"Ono što ćemo čuti i o čemu ćemo se dogovoriti narednih dana (...) jeste širenje postojećih sankcija, mera u odnosu na pojedince ili subjekte u Rusiji", rekao je Hejg, a prenosi Rojters.

Agencija Itar-Tass javila je iz Brisela da će Savet EU na nivou ambasadora sutra na sednici razmotriti situaciju oko Ukrajine i doneti odluku o proširenju "crne liste" za Rusiju, sa dodatnim imenima osoba u okviru "drugog nivoa" sankcija koji podrazumeva zabranu ulaska u EU i zamrzavanje sredstava na teritoriji zemalja-članica Unije.

Zvaničnu odluku potom treba da donese Savet ministara EU, ali se još ne zna kada će to biti učinjeno, navodi ruska agencija. Prema informaciji Itar-Tassa, na spisku bi se mogla naći imena još 16 ruskih činovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track