PUTIN: Vojna akcija u Ukrajini je kriminalni akt Kijeva!
Foto: Reuters

Sukobi u Slovjansku

PUTIN: Vojna akcija u Ukrajini je kriminalni akt Kijeva!

Planeta -
U vreme kada Rusije preduzima maksimalne napore da se smiri situacija, vlasti u Kijevu su počele da bombarduju miroljubive građane i tako uništile i poslednju nadu da bi Ženevski sporazum mogao da bude realizovan izjavio je Putinov predstavnik za medije Dmitrij Peskov

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je sve hitne informacije o trenutnoj situaciji na jugoistoku Ukrajine, gde je vojska počela akcije protiv lokalnog stanovništva, i ocenio je da je reč o kriminalnom aktu Kijeva, izjavio je Putinov predstavnik za medije Dmitrij Peskov.

Na žalost, razvoj događaja na terenu u potpunosti je potvrdio takvu Putinovu ocenu, dodao je Peskov. U vreme kada Rusije preduzima maksimalne napore da se smiri situacija, vlasti u Kijevu su počele da bombarduju miroljubive građane i tako uništile i poslednju nadu da bi Ženevski sporazum mogao da bude realizovan, kazao je Peskov, prenosi Itar tas.

Povodom pogoršanja situacije na jugoistoku Ukrajine, stalni predstavnik Rusije u OEBS Andrej Kelin pozvao je tu organizaciju da preduzme određene korake kako bi se zaustavila "kaznena operacija Kijeva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track