SIRIJA: 11 dece ubijeno u bombaškim napadima na dva sela!
Foto: Rojters

Automobili bombe

SIRIJA: 11 dece ubijeno u bombaškim napadima na dva sela!

Planeta -
Napadi su izvedeni u selima Džabren i Humajri, koja su pod kontrolom sirijskog režima. Za sada niko nije preuzeo odgovornost

DAMASK - U eksplozijama automobila-bombi u dva sela u centralnoj sirijskoj provinciji Hami danas je ubijeno 18 osoba, među kojima 11 dece, javila je sirijska državna televizija.

Napadi su izvedeni u selima Džabren i Humajri, koja su pod kontrolom sirijskog režima, prenela je sirijska televizija, ne navodeći više detalja. Rami Abdurahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu rekao je da su aktivisti ove opozicione grupe izbrojali najmanje 15 ubijenih posle dve eksplozije, prenosi AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za današnje napade, ali su pobunjenici iz Fronta Nusra, povezani sa Al Kaidom, preuzeli odgovornost za nekoliko napada automobilima-bombama tokom proteklih nedelja.

Zbog korišćenja oružja i napada u kojima pretežno ginu civili, grupe za zaštitu ljudskih prava osudile su i vladu sirijskog predsednika Bašara al-Asada i pobunjenike koji pokušavaju da ga svrgnu, navodi američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track