PRETUČEN PA ZADAVLJEN: Ubijeni Dino Dizdarević kao dete pobegao od rata u Ameriku!

Porodica i prijatelji u šoku

PRETUČEN PA ZADAVLJEN: Ubijeni Dino Dizdarević kao dete pobegao od rata u Ameriku!

Planeta -
Mladić koji je pronađen zadavljen ispod požarnih stepenica u Česteru zajedno sa svojim roditeljima napustio Bosnu i Hercegovinu 1993. godine kako bi pobegao od nasilja u uređeni život

FILADELFIJA - Dino Dizdarević koji je brutalno pretučen pa zadavljen pre nekoliko dana u predgrađu Filadelfije bio je mali dečak kada je zajedno sa svojim roditeljima napustio Bosnu i Hercegovinu 1993. godine kako bi pobegao od nasilja u uređeni život.

Beživotno telo mladića je pronađeno ispod požarnih stepenica u Česteru, predgrađu Filadelfije poznatom po nasilju.

"Ovo je užasno. Nema reči kojima mogu opisati kako se ja i moja porodica osećamo", rekla je njegova sestra Una za ABC.

Policija je izjavila da je Dino nestao u sredu, 30. aprila, a njegovo telo je pronađeno u petak, 2. maja. Međutim, on je tek u ponedeljak identifikovan.On je ubijen udarcima tupim predmetom u glavu, a pronađeni su i tragovi gušenja. Kako navodi ABC, Dino se u Česteru želeo naći s osobom koju je upoznao preko aplikacije za spajanje gej osoba, Grindr. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju bila klopka, a motivi ubistva još uvek nisu poznati.

Dizdarević je diplomirao hemijski inženjering 2011. godine u Kentakiju, a u Filadelfiju se preselio zbog posla. Bio je omiljen u društvu, a njegovi prijatelji su šokirani.

"Bio je duša svake zabave, čim bi ušao svi bi počeli da se smeju. Ne znam šta je radio tamo, rekao je da se ide naći sa prijateljem, ali mislim da nije znao o kako je opasnom naselju reč", rekao je Dru Oven, njegov dugogodišnji prijatelj.

( Radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track