AKO VAM JE ŽIVOT MIO, NE PUTUJTE NA OVA MESTA: Ovo je 7 najopasnijih gradova na svetu!

Ovo nisu bezbedne destinacije

AKO VAM JE ŽIVOT MIO, NE PUTUJTE NA OVA MESTA: Ovo je 7 najopasnijih gradova na svetu!

Planeta -
Iako nigde na svetu niste sto posto sigurni neki gradovi su zbog konkrtnih razloga zaista opasniji od ostalih

Putovati po svetu najčešće je nezaboravno iskustvo, ali to se veoma lako pretvori u najgoru noćnu moru. Iako nigde na svetu niste sto posto sigurni, pa ni u sopstvenom domu, neki gradovi su zbog konkrtnih razloga zaista opasniji od ostalih.

Donosimo vam listu 7 najopasnijih gradova na svetu.

1. Barkisimeto, Venecuela

Iako broji tek nešto više od milion stanovnika, što je za latinoameričku zemlju veoma malo, u ovom gradu se svakodnevno dogodi neka kriminalna radnja. Uistva na ulici su ovde kao "dobar dan", a iako je u prošlosti bio popularna turistička destinacija, sada ga turisti sve više izbegavaju.

2. Pešavar, Pakistan

Ovaj je grad prema mnogima je jedan od najopasnijih na svetu, a razlog su razna plemena koji se međusobno bore za opstanak. Samim tim su i turisti meta svih kriminalaca. Pošto niko ne želi da bude žrtva otmice, silovanja, ubistva... Savet je jednostavan - nemojte da idete u Pešavar.

3. Sana, Jemen

Jemen je jedna od onih država koja i nije baš najstabilnija, pa je pitanje ko će moći da vam pomogne da se izvučete ako upadnete u neku nevolju. Ako već idete u ovaj grad nemojte propustiti predivnu arhitekturu. Naravno, obavezno organizujte obilazak samo preko dana.

4. Akapulko, Meksiko

Znate sigurno za ovo predivno turističko odredište u Meksiku u kojem je barem jednom vaš omiljeni lik iz sapunica išao na letovanje. Ali loša strana, koju niste mogli da upoznate u serijama, je ta da grad vrvi od bandi i kartela koji će vas vrlo verovatno ubiti, ako im stanete na žulj.

5. Maseio, Brazil

Jeste li znali da Brazil ima čak 14 gradova na koji su među najopasnijm na svetu? Maseio je upravo jedan od njih s preko 135 ubistava godišnje na 100.000 stanovnika. Ovaj grad je opasniji i od Rio de Ženeira koji je poznat kao ne baš siguran grad.

6. Mogadišu, Somalija

Ako idete u Somaliju - bilo brodom, autom, vozom ili busom, velike su šanse da će vas oteti. U suštini, nemate šanse da budete na sigurnom bilo gde da se nalazite kada ste u ovoj zemlji, tako da dobro razmislite da li želite da uopšte i idete u Somaliju.

7. Najrobi, Kenija

Danas je Najrobi finansijski i politički jedan od najuticajnijih gradova Afrike. U njemu svoje sedište imaju mnoge firme i organizacije, uključujući i glavni štab UN u Africi. Ali uprkos tome, Najrobi nije siguran grad. Dakle, pamet u glavu, držati se vodiča i ne ističite se velikim fotoaparatima, šeširima... Ne ističite se u stvari bilo čime.

(Punkufer.dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track