(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU NAPALI ŠTAJNMAJERA: Ko je ovde ratni huškač?
Foto: Printscreen Yt

Prozivka

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU NAPALI ŠTAJNMAJERA: Ko je ovde ratni huškač?

Planeta -
Poslovično miran šef nemačke diplomatije iznervirao se kad su na predizbornom skupu počeli da mu dovikuju "rani huškač"

BERLIN - Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer, za koga se kaže da ga nije lako izbaciti iz takta, burno je reagovao na jednom predizbornom skupu svoje Socijaldemokratske partije (SPD), kada su mu demonstranti iz levičarskih organiziacije, zbog ukrajinske krize, počeli da uzvikuju "ratni huškač".

Dok je SPD u Berlinu imala svoj predizborni skup, okupili su se i predstavnici levičarskih grupa i oni koji veruju u teorije zavere i počeli da uzvikuju "zaustavite naciste u Ukrajini" , "dalje od EU i NATO". Kada je Štajnmajer, koji je od početka krize u non-stop diplomatiji za traženje rešenja ukrajinskog problema i pokušajima posredovanja između Kijeva i Moskve, demonstranti su, kako piše politički nedeljnik Špigl u onlajn izdanju, počeli da uzvikuju "ratni huškač".

"Morate da razmislite ko je ovde ratni huškač", rekao je vidno iznervirani Štajnmajer, a njegov govor postao je, javljaju danas mediji, hit na interet portalu Jutjub.

"Onaj ko celo jedno društvo kao fašiste označava, taj je ratni huškač, taj podstiče konflikt", rekao je Štajnmajer na predizbornom skupu SPD početkom ove sedmice. "Pošto mi želimo mir.. svet se ne sastoji samo iz, na jednoj strani, anđela mira, a na drugoj zločinaca... svet je na žalost komplikovaniji..", uzviknuo je Štajnmajer, kome su kritičari prebacivali da je tokom poslednje svoje posete Ukrajini, požnjeo diplomatski neuspeh.

Pogledajte snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=fjJrUzyDnto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja